Meesterschap

Jezelf ontwikkelen in de lerende school
Voortdurend in ontwikkeling

We zijn een lerende school waarin de talenten en kwaliteiten van onze leerlingen en leerkrachten zich optimaal kunnen ontplooien. We leren onze leerlingen om het zelf te kunnen. Daarbij komt de mentaliteit van de topsporter goed van pas. De mindset van 'Echt ergens voor willen gaan en doorzetten op momenten dat het nog niet lukt', is ruimschoots aanwezig.

Dat betekent niet dat alleen winnen of verliezen aandacht krijgt. Juist doelen stellen en samen iets bereiken, wordt heel erg gestimuleerd. Dat maken we bijvoorbeeld zichtbaar op doelenmuren in de klas. Hierop staat waar de leerlingen aan werken en wat ze gaan leren. Leerlingen ervaren deze doelenmuren als positief en gebruiken ze als geheugensteun bij het werken aan hun leerdoelen. De leerdoelen worden vertaald naar dag- en weektaken waaraan leerlingen zelfstandig werken als het kan en instructie krijgen als het nodig is. 

Het gepersonaliseerd leren wordt ondersteund door de leerkracht die een rol krijgt als ontwerper, coach en onderzoeker. Samen ontdekken wat wel en niet werkt. Zo bouwen we aan een cultuur van durf. 

Onze leerkrachten werken nauw samen om te onderzoeken hoe leerlingen het beste kunnen leren en hun vaardigheden ontwikkelen. Ze delen kennis en ervaring met elkaar en hebben inzicht in ieders talenten. Ze staan open voor nieuwe ontwikkelingen en zijn daarbij ook kritisch naar zichzelf. Een bewuste keuze om als voorbeeld te dienen voor de leerlingen.

Leerlingen aan het woord

"Die doelenmuren zijn top. Ik mag zelf kiezen of ik instructie nodig heb."

"Het is fijn dat ik zelf de keuze heb, dan kan ik verder als ik de opdrachten snap en krijg ik hulp als ik het nog een beetje lastig vind."