Nieuwe website online

27-11-2018
Obs De Rietkraag voor toekomstmakers! Met ons nieuwe logo en deze website zijn wij klaar voor de toekomst. Wij maken deel uit van OPSPOOR, een stichting met 37 scholen in Purmerend en omliggende gemeenten. OPSPOOR heeft ervoor gekozen om met één naam en één herkenbaar gezicht naar buiten te treden. Samen laten we zien waar wij als stichting en scholen voor staan. Daarom krijgen alle OPSPOOR scholen, waaronder De Rietkraag, een nieuwe huisstijl.
Ons nieuwe logo symboliseert de regio Purmerend en omstreken, met zeven stippen voor de zeven gemeentes waarin de 37 scholen gevestigd zijn. Bij OPSPOOR werken zo'n 750 medewerkers dagelijks met passie voor onderwijs aan de ontwikkeling van kinderen. Binnen de stichting vinden we onderwijsontwikkeling erg belangrijk en leerkrachten leren onderling met én van elkaar. Zo kunnen we ook binnen De Rietkraag profiteren van waardevolle ervaring, nieuwe inzichten en toekomstgericht onderwijs. 
In het logo heeft een nieuwe variant op de rietkraag een plek gekregen en zijn daardoor in één oogopslag snel herkenbaar voor ouders en kinderen. 

De nieuwe huisstijl is vertaald naar een nieuwe website waarop ouders in Oostzaan, die op zoek zijn naar een school voor hun kind, snel een goed beeld krijgen wat De Rietkraag te bieden heeft.

Voor de communicatie met onze ouders die al een kind op De Rietkraag hebben, gebruiken we sinds vorig jaar het digitale Ouderportaal van Basisonline: een handig en veilig platform voor het maken van afspraken, berichten sturen aan leerkrachten en het delen van foto's en documenten. 

Leerkrachten aan het woord

"Onze regels zijn duidelijk, iedereen weet waar hij aan toe is."

"Binnen die kaders mogen kinderen zelfstandig werken en hun talenten ontwikkelen."